Competitions

  • Design Plan for the Reurbanization of Frei Caneca Street in São Paulo

    We won the competition to develop the design plan that will transform the street into a boulevard, thus promoting an improvement in the quality of life of the dwellers, trades, and people visiting the region. Sidewalks, street furniture and lighting are to be remodeled, the traffic reorganized and the green spaces recovered. The competition was promoted by IAB (The Brazilian Institute of Architects) and by the GLS Casarão Brasil Association. The Design Plan was developed with the collaboration of the Barcelona-based firm Fondarius.

  • Paço Municipal de Hortolândia – Competition

    We planned a Civic Axis that organizes and integrates the municipal buildings and forms a sequence of squares: Ceremonial Square, Civic Square, Cultural Square and Sun Square. A transversal axis for internal circulation provides a common structure to the buildings and makes the access to public areas and the mini shopping center easier.

  • Blumenau Public Market – Competition

    We conceived a design plan which includes four working sectors. An underground parking lot, a market warehouse and maneuver patio on the ground floor, and a food court, restaurants and bars on the upper floor. Using aesthetics that reminds of the 19th century markets, we used blinds made up of metal tubes and shades that guarantee permanent natural lighting and ventilation without the need for air conditioning systems. Rainwater is collected on the roof by means of ducts and then reused for toilet flushing and washing.

  • IPHAN Headquarters, in Brasília – Competition

    We used a concept from the Brazilian indigenous culture, the "Angá" (shelter or shade in the Tupi Guarani language), to create a concentration of all the interaction environments – those which house the cultural collection – on two different and spatially interconnected levels under a tilted plane, as a reference to the most elementary indigenous shelter made out of palm tree leaves and depicted by the French painter Debret in his illustrations. The linear shape, with lighting and ventilation yards in between, provides natural light and ventilation to all environments, thus reducing the need for air conditioning systems.